Maturita z angličtiny

Před spoustou z vás v následujících měsících stojí maturita z angličtiny. Není nutné mít z ní obrovský strach, ale podcenit přípravu se nemusí vůbec vyplatit. Nejdůležitější je vědět, do čeho jdete. Zmapovat terén se vyplatí, protože kdo je připraven, není překvapen. Jak na to, vám poradí tento článek.

 

Co Tě u maturity z angličtiny čeká?

Maturita z anglického jazyka může být dvojího typu – buď jde o maturitu školní, kterou si každá škola tvoří sama, nebo maturitu státní. Abyste úspěšně absolvovali tu státní z anglického jazyka a měli jeden kus maturity v kapse, musíte zdárně projít třemi částmi.

Čeká vás didaktický test, písemná práce a ústní zkouška. Každá z těchto částí má pak své podčásti. Vše dohromady má za úkol prověřit, jestli jste schopni rozumět hlavním myšlenkám v běžných tématech, se kterými se můžete setkat v práci, ve škole, nebo volném čase, a jestli si dokážete s většinou situací například při cestování.

Didaktický test pak zahrnuje poslechy a čtení s porozuměním. V písemné slohovce se můžete setkat s psaním nějakého jednoduššího textu jako je neformální nebo formální dopis, pozvánka či charakteristika a tak dále. Během ústní zkoušky pak budete třeba popisovat a porovnávat obrázky a bavit se na téma z maturitních okruhů.

 

Zní to náročně. Jak to všechno zvládnout a nezbláznit se?

Je toho hodně. Každá škola je navíc jiná a klade důraz na různá témata a dovednosti. Možná máte pocit, že právě vaše hodiny angličtiny vás dostatečně nepřipraví. Školní osnovy jsou nabité a na některé důležité věci zkrátka nezbude čas.

Navíc maturita z angličtiny není jen to, co se probere ve čtvrťáku. V ideálním případě byste se na ni měli připravovat celé čtyři roky. Ale ruku na srdce – kdo z nás v prváku intenzivně myslel na maturitu?

Je tu tedy otázka, jak rychle dohnat to, co jsme poslední čtyři roky zanedbávali. Nejspolehlivějším a nejjednodušším řešení je přihlásit se na jazykový kurz přípravy na maturitu z angličtiny, který vám může být při přípravě obrovský nápomocný.

V těchto kurzech s vámi proberou vše, na co ve škole nedošlo. Komplexně vás připraví na všechny části i podčásti zkoušky. Procvičíte si, jak psát různé texty, které se můžou u maturity objevit a naučíte se užitečné fráze, které vám naženou body.

Taky vám lektoři pomůžou se rozmluvit a získat jistotu při mluvení na jednotlivá maturitní témata. V jazykové škole PELICAN se vám lektoři můžou intenzivně věnovat a přijít na to, na čem by bylo dobré ještě víc společně zapracovat.

Po skončení kurzu budete na maturitu z angličtiny skvěle připraveni a ve svatém týdnu můžete věnovat více pozornosti dalším předmětům. Teď už to zní jednoduše? Protože to jednoduché je. Důležité ale je nebát se a jít do toho naplno.

 

Co když to nevyjde?

Jedna rada na závěr. To, co prožíváte, prožívají tisícovky dalších. Maturitní období je plné stresu a v mnoha případech do něho ještě připadají přijímačky na vysokou školu. Zkrátka je toho najednou moc.

Ale nemějte strach, pokud by náhodou výška neklapla, o status studenta a jeho mnohé výhody nemusíte přijít. Vždycky si můžete dát pauzu, kterou využijete pro zdokonalení jazyka (nejen angličtiny, ale třeba i němčiny) v pomaturitním studiu, po jehož skončení můžete mít v ruce i certifikát.

 

Tvůj PELICAN


Další podobné články na webu:

error: Content is protected !!