Maturitní ples, organizace a květiny

Maturitní ples – oslava dokončení středoškolského vzdělání, to nejsou jen krásné šaty, profi líčení, nový účes. K maturitnímu plesu neodmyslitelně patří i květiny a květinová výzdoba. Květiny se dávají jak vedení školy, tak kantorům a třídním učitelům. Při stužkování (vysvětlení viz níže) všichni obdrží květiny i kusově. Zde jsou nejčastěji používané: růže, lilie, gerbery, pivoňky. Nyní z USA přichází nový trend – náramek pro maturitní slečny a korsáž pro muže. Zde hodně záleží na vkusu a volbě šatů.

Například růže jsou populární květiny pro výzdobu plesu. Můžou být použity v kyticích, vazbách pro učitele, stejně jako dekorace na stoly nebo dárky pro hosty. Barva růží může symbolizovat různé emoce, jako je láska, úcta, dík a gratulace. Někteří lidé volí tradiční červené růže, zatímco jiní dávají přednost bílým, růžovým nebo žlutým růžím. Dále se volí květinové kytice s bílými nebo žlutými květy, jako jsou pivoňky, gerbery nebo slunečnice. Jiní dávají přednost královským liliím. Důležité je vybrat květiny, které se vám líbí a které se hodí k celkovému stylu, barvě šatů a výzdobě maturitního plesu.

 

Stužkování: je tradiční český rituál, při kterém se slaví úspěšné dokončení středoškolského vzdělávání. Během stužkovacího ceremoniálu se studentům předávají stužky, symbolizující úspěch a připomenutí školních let. Stužky bývají často barevné a mají logo školy nebo jméno absolventa. Na stužkování se konají projevy, hudba a tance, a rozdávají se květiny.

 

Zajištění maturitního plesu a na co nezapomenout: 

Výběr termínu a místa plesu.

Kulturní program – Moderátor.

Scénář – Poděkování – Proslov.

Vstupenky – Prodej.

Zajištění fotografa a videa – záznam z plesu.

Květiny při stužkování: růže, pivoňky, lilie, slunečnice, gerbery nebo netradiční ananas a artyčok.

Květiny pro vedení, kantory a učitele.

Světla: žárovky, žárovičky, laserové světlo atd.

Balónky: barevné balónky, foliové balónky s nápisy atd.

Dekorační stuhy: stuhy ve školních barvách, stuhy s nápisy atd.

Ozdoby na stoly: květinové aranžmá, svíčky, květiny, kamínky atd.

Plachta na výběr peněz, které rodiče a příbuzní „házejí“ z balkónu.

Tombola – Ceny.

Důležité je vybrat místo a výzdobu, které vytvoří příjemnou atmosféru pro všechny účastníky. Zde je důležité i brát ohled na kapacitu prostor.

 

Hodně štěstí studentům a maturantům, KvětinyExpres.cz


Další podobné články na webu:

error: Content is protected !!